Serveis

Una càmera per vigilar les deixalles, a Banyoles

L'Ajuntament en posarà una d'itinerant per descobrir qui deixa les escombraries fora dels contenidors

L'Ajuntament de Banyoles ha començat a instal·lar en alguns dels punts de recollida d'escombraries de la via pública uns cartells en què es recorda que està prohibit deixar les restes fora dels contenidors i s'informa de les sancions que es poden aplicar per aquesta causa, que van dels 125 euros als 3.000. En un d'aquests espais –la cantonada dels carrers Sant Esteve i Doctor Hysern, davant del convent de les Carmelites– es posarà fins i tot una càmera de vigilància perquè és el punt on més irregularitats d'aquest tipus s'han detectat. La idea de l'equip de govern (CiU) és anar traslladant la càmera a altres llocs on es registrin aquests comportaments.

L'anunci de la instal·lació d'aquestes mesures d'informació i control el van fer en el ple de dilluns el regidor de Medi Ambient, Jordi Bosch, i l'alcalde, Miquel Noguer, arran d'una intervenció de la CUP en què es demanava la revisió del model de recollida i es lamentava l'actitud incívica d'alguns veïns. Els responsables municipals van descartar un canvi de model però van admetre que cal insistir a sensibilitzar els ciutadans sobre els horaris i la manera de dipositar les deixalles a la via pública.

Segons van dir, les queixes per l'acumulació fora dels contenidors de bosses i altres objectes (generalment mobles i electrodomèstics vells) ha anat en augment de l'estiu ençà. Una de les primeres accions per solucionar-ho es va aplicar als contenidors soterrats del carrer Girona, dels quals s'han canviat les obertures perquè, entre les raons que es donaven per no ficar les bosses a l'interior, figurava el fet que les boques eren massa petites. De sancions per aquesta causa se'n posen “de tant en tant”, va explicar ahir Jordi Bosch, i sempre són de les de menor quantia (125 euros). Els infractors es localitzen quan, en les inspeccions fetes a l'interior de les bosses mal dipositades, es troba algun document que n'identifica el propietari.

Una dedicació exclusiva menys

El tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Banyoles, Lluís Costabella (CiU), ha deixat de tenir dedicació exclusiva al consistori i, per tant, ja no percebrà la corresponent retribució (3.087 euros mensuals bruts per 14 pagues anuals), ja que acaba de ser nomenat diputat provincial, càrrec pel qual sí que tindrà uns ingressos. Costabella continuarà exercint la seva feina al capdavant de la Policia Municipal i la Via Pública, i percebent les compensacions econòmiques per cada assistència als òrgans de govern local, com ara els plens municipals (200 euros). El corresponent canvi del cartipàs es va aprovar en el ple de dilluns, amb els vots favorables de l'equip de govern i l'abstenció dels tres grups de l'oposició. La CUP va suggerir que Costabella també renunciés a les compensacions, tenint en compte que ja ingressarà una quantitat elevada de la Diputació. Per la seva banda, el representant d'ICV va reclamar que es fessin visibles les hores que destinen a l'Ajuntament els regidors amb dedicació parcial o exclusiva, que ara són set.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia