Serveis

Videovigilància d'uns contenidors, a Banyoles

L'Ajuntament controla a distància que es faci un bon ús dels dipòsits soterrats del carrer de Sant Esteve

L'Ajuntament de Banyoles acaba de posar en funcionament una càmera enfocada a la cantonada dels carrers Sant Esteve i Doctor Hysern, on hi ha uns contenidors d'escombraries soterrats. La videovigilància, gestionada per l'àrea de via pública del consistori i controlada des de la seu de la Policia Municipal, pretén ser una eina per dissuadir o identificar les persones que deixen les bosses d'escombraries a l'exterior dels dipòsits o que hi abandonen materials que haurien d'anar a la deixalleria, com ara electrodomèstics o restes de mobles. L'any passat es van veure sovint escenes d'aquesta mena, un fet que va provocar la queixa dels veïns. També hi va haver protestes per la mateixa raó al barri de la Farga. En primera instància es van posar cartells en algunes de les bateries de contenidors de la ciutat en què es recordava la prohibició de deixar les escombraries fora dels dipòsits. Finalment, l'equip de govern (CiU) va decidir recórrer a la càmera. El consistori té previst aplicar el sistema de videovigilància en altres espais on hi hagi problemes amb les deixalles, va avançar ahir el regidor de via pública, Lluís Costabella.

Fins a 3.000 euros

Les ordenances de Banyoles sobre l'ús dels contenidors preveuen sancions als infractors d'entre 125 i 3.000 euros. En el ple municipal del desembre passat, en què es va tractar el tema, el regidor de Medi Ambient, Jordi Bosch, va explicar que només es posen multes “de tant en tant” i sempre són de les de menor quantia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia