LA CELLERA DE TER (Selva)
Fira i festa de la matança del porc
Enmig d'un paisatge sensacional
Al costat de la via verda del tren d'Olot a Girona, prop del Ter, enmig d'un paisatge qualificat de sensacional, és el lloc ideal en el qual els cellerencs rememoren la matança del porc i l'ambient familiar que hi havia a les cases, un cop l'any. Era una manera de celebrar que la matança del porc seria la garantia de poder menjar carn i cuinar amb greix una llarga temporada. Aquesta reunió de familiars i amics, per a la gent que vivia en l'àmbit rural, suposava que els uns hi eren per ajudar i els altres, ja directament per celebrar l'esdeveniment. En l'actualitat, des de l'organització expliquen: «Arribats a la 37a edició, només es compra la part del porc necessària per organitzar el dinar popular, que es comença a preparar a partir de les 10 del matí en unes grans peroles. Es realitza tot el procés d'elaboració artesanal dels embotits tal com es feia a pagès: tallar, escorxar, amanir, embotir, etc. També es prepara el foc per coure la carn a les brases instal·lades a l'antiga plaça de l' estació.»
«La cuina del porc»
D'altra banda, per segon any consecutiu, aquest diumenge comença La cuina del porc, unes jornades gastronòmiques que es portaran a terme durant dues setmanes, i que finalitzaran el diumenge dia 21. Són unes jornades amb menús que tenen com a base la carn de garrí, en les quals participen els restaurants Pasteral 1849, Can Quer, Stop i Can Co, que ofereixen menús amb preus que van dels18 als 21,50 euros, IVA inclòs.