Ciència

Zuckerberg aposta fort per la IA a Meta

El fundador de Meta preveu un futur amb milers de milions d’agents d’IA interactuant amb els humans

Mark Zuckerberg, conegut mundialment per haver creat Facebook, ara Meta, s’ha convertit en una de les figures més influents en el camp de la intel·ligència artificial (IA). Des dels inicis de la seva carrera, ha estat un visionari tecnològic, transformant la manera com la gent es connecta i interactua en línia.

Amb el llançament recent de Llama 3.1, el model més avançat d’IA de Meta, Zuckerberg ha posat de manifest la seva visió d’un futur dominat pels agents d’IA. Zuckerberg preveu que els negocis i els creadors de contingut dependran cada cop més dels assistents virtuals per estalviar temps i millorar la connexió amb els seus seguidors. Aquesta nova tecnologia, segons Zuckerberg, permetrà a les empreses tenir agents d’IA que interactuïn directament amb els seus clients i canviarà completament la manera com es duen a terme les comunicacions empresarials.

Segons el CEO de Meta, “vivim en un món on eventualment hi haurà centenars de milions o fins i tot milers de milions d’agents d’IA diferents”. Aquesta afirmació reflecteix la creença de Zuckerberg que la IA tindrà un paper central en la societat futura. Meta AI, el nou bot de conversa (chatbot) de la companyia integrat a WhatsApp, Instagram, Facebook i Messenger, n’és un exemple clar. Amb la capacitat de processar sol·licituds complexes i interactuar amb imatges, Meta AI està dissenyat per facilitar la vida diària dels usuaris i les empreses.

Zuckerberg s’ha definit fermament en el debat entre acceleracionistes i alarmistes sobre la IA adoptant una actitud optimista. En diverses ocasions ha destacat els beneficis potencials de la IA, tot i que reconeix la necessitat d’una regulació adequada per evitar abusos. En la seva carta oberta publicada amb el llançament de Llama 3, compara la IA de codi obert amb el sistema operatiu Linux, defensant que afavoreix la innovació i la seguretat.

No obstant això, la seva decisió de regalar la IA Llama 3.1 no està desproveïda d’interès propi. Aquesta estratègia ha ajudat Meta a assegurar-se una posició influent entre els investigadors i desenvolupadors d’IA. Zuckerberg creu que la IA evolucionarà de manera similar a Linux, tancant ràpidament la bretxa amb les tecnologies de propietat i facilitant una major col·laboració i innovació.

Fundador de Facebook
Nascut a White Plains, a Nova York, el 1984, Zuckerberg va iniciar els seus estudis en ciències de la computació i psicologia a la Universitat de Harvard, que va abandonar per dedicar-se plenament a la seva empresa. És CEO i fundador de Meta (anteriorment Facebook).
Metavers i ulleres
Meta continua compromesa amb el metavers, però l’espera està resultant costosa, acumulant pèrdues de 50.000 milions de dòlars des del 2020 a través de la seva divisió Reality Labs. Tot i aquests números vermells, Mark Zuckerberg continua invertint en la tecnologia, en què destaquen productes com les ulleres Ray-Ban Meta i les Quest, amb ingressos modestos comparats amb les pèrdues.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia