Educació

Torrent comença el curs escolar amb nombroses deficiències

La localitat es veurà afectada pel retall de 60 milions del pressupost de la Generalitat Valenciana en educació.

Augmenta el nombre de barracons a dues escoles i dos instituts.

Quan començarà el curs escolar en aquesta localitat de la comarca de l'Horta, la situació que viurà Torrent per a poder escolaritzar tot l'alumnat de la vila, ha estat qualificada pel Grup Socialista Municipal, com a catastròfica.

En total, la ciutat més gran de la comarca, comptarà amb més de 40 barracons escolars i ocuparà els primers llocs en un hipotètic rànquing d'aules prefabricades de tot el País Valencià.

Aquestes aules, formen part del paisatge escolar quotidià des que governa el Partit Popular la Generalitat i ocupen els instituts Tirant lo Blanch i Serra Perenxisa, el Centre d'Educació Especial i totes les instal·lacions de l'Escola Infantil número 10, que havia d'estar construïda des de fa quatre anys i aquesta és l'hora en que ni tan sols s'han realitzat obres de fonament.

Totes les escoles torrentines estan saturades en educació infantil, amb aules adreçades a alumnat de tres anys, que disposen de 25 alumnes per aula i amb barracons i aules habilitades en espais que haurien d'estar dedicats a altres activitats escolars. També es troba desbordada l'educació primària i l'educació especial, l'ensenyament d'idiomes i l'escola d'adults.

Als greus problemes que de per sí, ja planteja la gestió educativa local, cal sumar enguany, els sobrevinguts a causa de la retallada dràstica que ha realitzat la Generalitat Valenciana, qüestió aquesta que afectarà al nombre de professorat que hauria d'atendre el conjunt de l'ensenyament del poble, degut a la reducció de les plantilles.

Xe, no passa res

Pere Rossell

Escolteu, si no ha pogut ser, és que no ha pogut ser. Sembla mentida que no compreneu que les arques dels valencians hagen de mirar per altres qüestions diferents a l'educació, o la sanitat i la salut, a la promoció de treball... Els diners de tots, han d'estar per a coses considerades d'interés general, com és el cas de la Copa Amèrica, la Fórmula 1 urbana, els open de tennis, les curses i concursos de cavalls a la pèrgola inacabada, la visita del Sant Pare i el lloguer de centenars de waters...

Ja sabem que l'alcaldessa va prometre que hi hauria una escoleta nova al poble i que tindríem escola d'idiomes o que s'hauria resolt el problema que pateix l'Escola d'Adults del poble, amb unes instal·lacions velles i estretes. Però la realitat és la realitat i altres instàncies de l'Administració no ho estan possibilitant. La crisi arriba per a tots i també per als polítics més pròxims. Ells també viuen la crisi, però en aquesta ocasió, la crisi d'idees. Xe, no passa res, ni poc!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.