Educació

EDUCACIÓ

Banyoles estrenarà la nova escola, llargament reivindicada, el curs que ve

Tindrà dues línies i es construirà amb mòduls prefabricats en un solar del polígon de la Farga que té a la vora una pista i un pavelló poliesportius

Obrir un centre d'ensenyament nou és sempre un esdeveniment de gran transcendència per a un municipi, i més si s'aconsegueix després de molts d'anys de reivindicar-lo. És el cas de Banyoles, que al setembre disposarà de la cinquena escola pública i per fi podrà alleugerir el problema de saturació que hi ha a les aules banyolines des de fa gairebé una dècada. El director dels serveis d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, va anunciar-ho ahir oficialment a la ciutat de l'estany. Tant ell com les autoritats locals es van mostrar més que satisfets, i certament tenien arguments de sobra per estar-hi: serà l'única escola nova que el curs vinent s'estrenarà a les comarques de Girona i, molt probablement, l'única a tot el país.

Dues línies

L'escola –encara sense batejar– estarà situada en un solar propietat municipal del darrere de la Farga d'Aram i la comissaria dels Mossos, un espai on instal·len les atraccions de la festa major. “No hi haurà problemes per trobar una ubicació alternativa a les atraccions”, va assegurar l'alcalde, Miquel Noguer. De moment, serà de mòduls (probablement dos), dins dels quals hi haurà dues aules (per als 50 alumnes de les dues línies que tindrà l'escola), un espai polivalent, uns despatxos i un menjador. Quatre mestres, amb Carme Güell de directora (ara és cap d'estudis de l'escola Baldiri Reixac), formaran l'equip educatiu. Bayot va subratllar la comoditat dels barracons i va remarcar l'avantatge que suposa tenir a la vora una pista descoberta i el pavelló poliesportiu de la Farga, dos equipaments que els alumnes podran fer servir. Precisament la proximitat d'aquestes dues instal·lacions va ser un argument de pes a l'hora de triar aquests terrenys per situar-hi l'escola nova. L'any 2010 l'Ajuntament havia posat a disposició d'Ensenyament dos terrenys més que finalment s'han descartat: un que és a la zona de Puigpalter i un altre a prop de l'IES Pla de l'Estany.

Els barracons amb què començarà a treballar la nova escola són provisionals, però ahir ningú no va gosar avançar per quant de temps. Encara que no es diu de manera oficial, es dóna per descomptat que serà una provisionalitat de llarga durada, atesa la situació econòmica de les arques públiques.

LA XIFRA

50
alumnes
repartits en dues aules podrà tenir el nou centre, dotat de dues línies.

LA FRASE

El lloc és idoni perquè hi ha a la vora una pista descoberta i un pavelló poliesportiu
Albert Bayot
DIRECTOR D'ENSENYAMENT A GIRONA

Una ciutat amb bons contactes i grans arguments

La consellera d'Ensenyament és banyolina i el director d'aquest departament a Girona gairebé, perquè hi ha treballat setze anys. Aquests vincles han tingut alguna cosa a veure amb la decisió de fer precisament a Banyoles l'única escola que l'any vinent s'estrenarà a la demarcació? Abans que algun malpensat fes aquesta pregunta en veu alta, en la presentació d'ahir l'alcalde i el director d'Ensenyament es van afanyar a aclarir que Banyoles havia acumulat prou arguments per merèixer de manera objectiva el nou equipament. D'una banda –van apuntar–, resulta que aquesta ciutat està creixent en nombre d'habitants, contràriament a l'estancament que s'experimenta en moltes ciutats mitjanes del país; i de l'altra, la comunitat educativa local fa molts anys que ho reclama perquè les aules fa molt de temps que estan saturades. També hi hauria influït –va deixar anar l'alcalde, Miquel Noguer (CiU)– el fet que en aquest govern havien trobat la sensibilitat que no havia tingut l'anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ciutat Vella 2035: tot per debatre

Barcelona

El 56 % de les persones busquen una alimentació sostenible amb el planeta, segons un estudi

Renfe endarrereix l’entrada en servei de l’RL4 entre Lleida i Manresa

barcelona
ciència

Troben una possible via per crear vacunes per al càncer de fetge

Barcelona
URBANISME

Els primers pisos de lloguer assequible de la Terra Alta es faran en edificis municipals

Bot
Societat

Mor Gabriel Escursell, 50 anys fotografiant la vida de Cerdanyola del Vallès

Es suspèn per ara el tancament de les parades dels ocellaires de la Rambla

barcelona
administracions

Collboni rep l’alcalde de Madrid en la primera visita institucional a Barcelona

Barcelona
ADMINISTRACIONS

Barcelona vol canvis a les lleis i reforçar els jutjats contra els lladres multireincidents

Barcelona