Educació

El futur, en tres dies

Els joves busquen en les PAU la nota que els permeti accedir a la carrera desitjada

Confien en un canvi de la conjuntura econòmica

La Clara, del col·legi La Salle de Girona, ho tenia clar: els nervis els havia passat el dia abans a casa, però ahir va anar a fer les proves pensant que ja no hi havia marxa enrere. “El que hagi de ser, serà”, va dir. I l'Oriol i en Kevin, de l'IES Sa Palomera de Blanes, van fer front al primer dia de la selectivitat força tranquils. “És veritat que hi ha gent que està força nerviosa i es queixa de mal de panxa. Però jo ho tinc clar: hem estudiat i ens hem preparat; venim aquí i fem el que sabem i ja està”, va dir l'Oriol. I en Kevin afegia que havia estat més “fotut” haver de matinar per desplaçar-se des de Blanes a Girona –es van llevar a les 6 del matí– que no pas el fet de presentar-se a les PAU.

El cert que és entre els 2.737 alumnes gironins matriculats per fer els exàmens hi havia de tot i per a tots, amb nervis o sense, era una experiència completament nova en què, a més de superar les proves –que també–, la majoria el que volen és treure una nota que els permeti accedir a la carrera universitària desitjada. En aquest sentit, la Clara explica que vol estudiar administració i direcció d'empreses a la Pompeu Fabra i la Maria, també de la Salle, vol optar pels estudis d'enginyeria industrial, si és possible, també a Barcelona. L'Oriol diu que si arriba a la nota farà biologia, ”a pesar que ja sabem que el país està com està, però cal mirar endavant”, mentre que en Kevin es debat entre les carreres de psicologia i d'economia. I, tot i tenir com a preferència anar a estudiar a Barcelona, “si econòmicament no és possible”, considera com una altra molt bona elecció quedar-se a estudiar a Girona. Tots dos confien que, quan hagin acabat els estudis, el pitjor de la crisi hagi passat i puguin encarar el futur laboral amb esperança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Concentració veïnal contra el volum de taxis, busos i VTC turístics cap al Park Güell

Barcelona

Un estudi constata constata que l’activitat física guiada a la natura millora l’estat d’ànim

GIRONA
societat

Creixen un 28% les agressions contra el col·lectiu LGTBI en un any

barcelona

El projecte de regeneració del nucli antic situa l’espai d’atenció a la seu del COAC

OLOT
salut

El nou cribratge detecta el primer nadó amb hiperplàsia suprarenal

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Barcelona activa la fase d’alerta per nits tòrrides

Barcelona

Lloret de Mar prohibeix fumar a totes les seves platges

LLORET DE MAR
salut

L’Hospital del Mar mou l’úter a una pacient per preservar-li la fertilitat

Barcelona

Compte enrere pel Concurs de Focs d’Artifici que arrenca dimarts

BLANES