Educació

Les PAU, un exemple de bona organització

El coordinador de les proves d'accés a la universitat en l'àmbit de les comarques gironines, Pepus Daunis, és nou en aquesta responsabilitat, i, segons va explicar ahir, en el moment d'assumir aquesta tasca li van assegurar, mig seriosament mig en broma, que les PAU són “una de les coses que funcionen bé a Catalunya”. I així ho va poder comprovar ahir ell mateix, després d'estar durant tot el dia en contacte amb els diferents tribunals, no únicament de les comarques gironines, sinó també de la resta de Catalunya, sense que es registrés cap incidència remarcable. De manera que al final de la jornada va afirmar: “S'han viscut unes PAU en pau.” Només hi va haver alguns alumnes, pocs, que no es van presentar a les proves perquè estaven malalts. Aquests joves s'hauran d'examinar en un tribunal anomenat d'incidències la setmana vinent.

A Catalunya, més de 30.000 alumnes fan des d'ahir i fins demà les proves de la selectivitat. S'han constituït 149 tribunals que estan repartits en centres de secundària i edificis universitaris de 19 poblacions. Com ja es va fer l'any passat, hi ha un tribunal únic per a 145 alumnes que en el batxillerat han seguit un pla individualitzat vinculat a la dislèxia, un trastorn d'aprenentatge. L'any passat, el 94,54% dels alumnes van superar les proves i la nota mitjana va ser de 6,305. Les notes es podran recollir presencialment el dia 2 de
juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.