Educació

Un 89% dels mataronins tenen l'escola que han triat

Ensenyament valora positivament que només a un 5% dels alumnes se'ls ha hagut d'assignar una plaça d'ofici

Defensa que la xifra reforça la validesa de mantenir la zona única escolar a la ciutat

Un 89% de les famílies mataronines han pogut escolaritzar els seus fills al centre educatiu que han triat en primera instància, segons es desprèn de les dades facilitades pels serveis territorials d'Ensenyament del Maresme i el Vallès Oriental. El seu director, Josep-Vicent Garcia, explica que les dades mantenen la tendència d'anys anteriors i precisa que un 4% de les famílies han obtingut plaça a les escoles que havien posat en segona opció i un 3%, en la tercera opció. “Només a un 5% de l'alumnat que començava P3 a la ciutat i que tan sols va posar una escola en la preinscripció se'ls ha hagut de donar una plaça en un centre que no havien triat”, assenyala el director. Garcia hi afegeix que en aquest tipus de casos l'inspector s'encarrega de “trobar la plaça més adient per a les necessitats de l'alumne i la seva família”.

Pendent encara d'una reunió amb els responsables d'Ensenyament de l'Ajuntament de Mataró que s'ha de fer la setmana vinent, el director dels serveis territorials es reafirma en la defensa de la zona única escolar que funciona actualment a Mataró i que l'alcalde, David Bote (PSC), considera que cal estudiar perquè entén que hi ha veus molt discordants sobre la seva eficàcia o no. Aquest model es va instaurar a la ciutat el curs 2012/13. “La zona única escolar garanteix la cohesió social i permet a les famílies, a totes, triar l'opció que més els convingui”, assenyala el director. Per Garcia, les últimes dades demostren que la zona única no provoca una gran mobilitat de l'alumnat “i que la gran majoria de famílies aconsegueixen entrar al centre que volen”. A Mataró van començar el curs el dilluns dia 14 més de 13.000 alumnes d'infantil i primària.

LA FRASE

La gran majoria de les famílies de Mataró ha aconseguit plaça a l'escola que havien escollit
Josep-Vicent Garcia
DIRECTOR ST ENSENYAMENT MARESME i VALLÈS ORIENTAL

LA XIFRA

5%
de l'alumnat
de P3 té una plaça assignada perquè només van posar una única opció que no els ha correspost.

Percentatge semblant a l'ESO

La resposta a la demanda en primera instància d'un institut concret de secundària a Mataró ha estat positiva per Ensenyament en un 83%, segons dades dels serveis territorials. En aquest cas, un 7% dels alumnes han obtingut plaça al centre que havien demanat en segona opció i un 4% en tercera. Al 6% restant, se'ls ha assignat “d'ofici” plaça en un institut que no havien demanat. Josep-Vicent Garcia destaca que, pel que fa al rànquing d'equipaments sol·licitats, els instituts Damià Campeny i Alexandre Satorras ocupen les primeres posicions, “atès que són centres ubicats en una zona de molta influència i amb una llarga trajectòria que atrau els estudiants”. Tot i això, la resta d'instituts de la capital del Maresme també s'han omplert i, en el cas de la Laia l'Arquera, aquest curs hi ha hagut el doble de sol·licituds que el curs anterior. “Cal recordar que des de la plaça de Cuba fins a l'institut hi ha només set minuts caminant”, indica Garcia, que hi afegeix que “les dades són tossudes i demostren que la distribució de l'alumnat de Mataró és l'adequada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.