Educació

Els ensenyants garrotxins recuperen l'escola d'estiu, disset anys després

En la represa, que es va iniciar ahir a Olot amb el nom de Fòrum Educa't i el lema ‘Transformem l'educació', hi participen 140 mestres i professors

Després d'un parèntesi de disset anys, el Col·lectiu d'Ensenyants de la Garrotxa, amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Educació i Joventut d'Olot (IME), ha recuperat la seva escola d'estiu, ara amb el nom de Fòrum Educa't. Si bé manté la idea fundacional del 1977 de ser un espai d'intercanvi d'experiències i d'autoformació pedagògica, el nou temari és un reflex dels temps actuals i mira de donar resposta a la necessitat d'innovar. En aquesta edició número 21, que adopta el lema Transformem l'educació, s'hi han inscrit 140 mestres i professors de la Garrotxa. La participació és gratuïta i, tot i que el programa s'adreça a educadors, s'hi pot apuntar tothom. La jornada inaugural va tenir lloc ahir amb la conferència Un ensenyament nou per als nous joves, a càrrec de Dolors Reig; la xerrada taller Gamificació Express. Converteix la teva aula en una experiència de joc, oferta per Oriol Ripoll i Pere Cornellà, i la presentació de la Taula per a l'Educació a la Garrotxa. Avui, a l'Escola Llar, es parlarà d'experiències pedagògiques a primària i, al Casal Marià, dels riscos psicosocials dels infants i joves, amb una ponència i dues taules rodones. Finalment, divendres, a l'institut Montsacopa, la sessió es dedicarà a intercanviar experiències pedagògiques a secundària.

LA DATA

1977
és l'any
de la primera edició de l'Escola d'Estiu de la Garrotxa, aleshores amb el nom d'Escola Olotina d'Ensenyants.

La TEG, una plataforma per avançar en l'educació integral

El Fòrum Educa't va començar ahir a la tarda al Casal Marià amb la presentació de la Taula per a l'Educació a la Garrotxa (TEG), una plataforma virtual (taulaeducacio.garrotxa.cat) que té com a finalitat “involucrar el màxim nombre d'agents del nostre territori al voltant de la millora de l'educació i la formació al llarg de la vida de les persones”, segons els seus promotors, liderats pel Consell Comarcal. “Es vol configurar –hi afegeixen– com un espai on aglutinar i facilitar la participació i la col·laboració entre actors públics i privats que vulguin treballar per assolir l'excel·lència en l'educació a la nostra comarca”. Es podran plasmar en la TEG projectes, experiències pedagògiques i altres aportacions encaminades a una educació integral de les persones, pensant, per exemple, en la formació continuada, l'adaptació dels ensenyaments a les necessitats de les empreses o el paper de la societat en general en l'educació de l'individu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Protesta contra l’agressió a una treballadora a la presó de Mas d’Enric

Lleida

SOS Costa Brava denuncia la sobresaturació d’embarcacions a Castell - Cap Roig

PALAFRUGELL

El Govern aprova ampliar més d’un 150% la ZEPA del delta del Llobregat

nacional

El govern rebaixa les restriccions per sequera a 118 municipis

barcelona
Societat

Concentració al Pallars per denunciar atacs de gossos a dos ramats

Lleida

Adjudiquen el servei de recollida d’animals de companyia de la Garrotxa

OLOT
Administracions

La Diputació invertirà 11 milions en la nova carretera de Poble Nou del Delta

Tarragona
religió

El Parlament lliurarà la medalla d’Honor a Montserrat tot i els abusos

Barcelona

Estrena de la primera electrolinera amb energia recuperada de la frenada del metro

L’hospitalet de Llobregat