Salut

La Intersindical demana que les baixes per covid persistent es considerin malaltia laboral

L’entitat posa de manifest que l’objectiu dels afectats és “recuperar la seva vida anterior a la pandèmia”

La Inter­sin­di­cal demana que les bai­xes per covid per­sis­tent es con­si­de­rin malal­tia o acci­dent labo­ral, ja que ve deri­vada com a seqüela d’una malal­tia reco­ne­guda com a pro­fes­si­o­nal a efec­tes de pres­tació econòmica. També sol·licita que el període màxim s’ampliï, i enlloc de 18 mesos es pror­ro­gui per períodes de 6 mesos, pror­ro­ga­bles per períodes iguals fins a un màxim de 18 mesos més. També sosté que cal incloure la covid per­sis­tent el catàleg de malal­ties pro­fes­si­o­nals, de forma que sigui reco­ne­guda i trac­tada per les uni­tats de Pre­venció de Ris­cos Labo­rals dels cen­tres de tre­ball i rebi el trac­ta­ment ade­quat.

En el marc de la rein­cor­po­ració al cen­tre de tre­ball, creu que cal esta­blir l’obli­ga­to­ri­e­tat que els tre­ba­lla­dors diagnos­ti­cats, una vegada rein­cor­po­rats al seu lloc de tre­ball, han de ser valo­rats pel per­so­nal sani­tari de l’empresa per deter­mi­nar si reque­rei­xen o no adap­ta­ci­ons en el seu lloc de tre­ball en funció de les seves limi­ta­ci­ons.

També asse­nyala que s’han d’esta­blir meca­nis­mes de reduc­ci­ons de jor­nada retribuïdes, rein­cor­po­ra­ci­ons adap­ta­des a les neces­si­tats de cada per­sona d’acord amb les indi­ca­ci­ons mèdiques, esta­blir sis­te­mes de tele­tre­ball en els casos que sigui pos­si­ble per faci­li­tar les rein­cor­po­ra­ci­ons i altres mesu­res que puguin ser bene­fi­ci­o­ses per a la rein­cor­po­ració al lloc de tre­ball de les per­so­nes una vegada obtin­guin l’alta mèdica.

A través d’un comu­ni­cat, la Inter­sin­di­cal posa de mani­fest que l’objec­tiu d’aques­tes per­so­nes síndrome no és obte­nir “un reco­nei­xe­ment de la inca­pa­ci­tat per­ma­nent”, sinó “recu­pe­rar la seva salut i poder recu­pe­rar la seva vida ante­rior a la pandèmia”.

Final­ment, reclama que la Gene­ra­li­tat de Cata­lu­nya doti de més recur­sos a l’Ins­ti­tut Català d’Ava­lu­a­ci­ons Mèdiques (ICAM) per tal de resol­dre amb cele­ri­tat els nom­bro­sos casos que actu­al­ment tenen pen­dents de reso­lució. “És una rea­li­tat que l’ICAM no dona l’abast per resol­dre aquests expe­di­ents”, apunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.