Societat

El govern britànic autoritzarà l'ús científic d'embrions híbrids d'humans i animals

El govern britànic ha presentat avui un projecte de llei que autoritza per primera vegada la utilització d'embrions híbrids d'humans i animals però, només per a la investigació.

La iniciativa, que encara ha de passar els tràmits parlamentaris, permetrà als científics crear embrions citoplasmàtics, que serien en un 99,9% humans però amb una fracció de gens animals.

El govern de Londres dóna marxa enrere a la seva oposició inicial a la creació artificial d'aquest tipus d'embrions, coneguts com a quimeres, després de rebre la demanda l'any passat de diversos científics britànics i pacients, que reclamaven un canvi de postura en aquesta qüestió en considerar que la prohibició obstaculitzava els esforços per desenvolupar teràpies eficaces per al tractament de malalties de tipus degeneratiu i que avui són incurables.

Amb tot, continuarà sent il·legal que un embrió d'aquest tipus creixi durant més de 14 dies o sigui implantat en un úter, per evitar la creació de monstres híbrids.

Els embrions citoplasmàtics creats amb òvuls de conills i vaques i material genètic humà, aportat per donants, poden representar una reserva important de cèl·lules mare per a la investigació de malalties i noves teràpies.

Dos equips de científics britànics de Londres i Newcastle han demanat ja l'autorització per crear embrions híbrids d'humans i animals per a la investigació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.