Societat

El tabac pot matar 1.000.000.000 de persones durant el segle XXI

L'Organització Mundial de la Salut celebra a Bangkok una conferencia que pretén redactar un pla mestre mundial per eradicar el consum del tabac

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) està reunida a Bangkok en el marc de la conferencia internacional que pretén redactar un pla mestre mundial per eradicar el consum del tabac. Segons l'OMS, durant el segle XXI, si no milloren les polítiques de prevenció de l'addicció al tabac, moriran mil milions de persones.

"El tabac és un producte defectuós, mata la meitat dels seus clients", ha declarat eloqüentment Douglas Bettcher, responsable de la Iniciativa Lliure de Tabac de l'OMS, en l'inici de la conferència. "Mata 5,4 milions de persones cada any, i la meitat d'aquestes morts es produeixen en països en vies de desenvolupament". Bettcher ha seguit amb eloqüència fent la següent comparació: "És com si s'estavellés un avió Jumbo cada hora".



Entre les mesures que l'OMS considera que serien efectives, destaca l'aplicació d'impostos més agressius sobre el tabac, la prohibició d'anuncis de tabac i convertir el 100% dels llocs públics en espais absolutament lliures de tabac. Si s'apliquessin, sempre segons l'OMS, els índexs de tabaquisme es podrien reduir fins a un 50% per a l'any 2050, xifra que permetria salvar 200 milions de vides humanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.