Societat

25 anys becant joves universitaris

Educació

Enginyeria, administració d'empreses, dret, economia i relacions internacionals són les principals especialitats que han cursat els 2.044 universitaris becats per La Caixa en els últims 25 anys. Ahir, coincidint amb el 25è aniversari del programa de beques de La Caixa, va ser l'hora de fer balanç: el destí estrella han estat clarament els Estats Units, on han anat 1.040 becaris; seguit d'Alemanya, amb 354 beques; el Regne Unit, amb 312, i França, 226.

Com ja és tradició, Joan Carles I, va presidir ahir el lliurament de les 173 beques per a estudis de postgrau, al costat de la infanta Cristina, el president de La Caixa, Isidre Fainé, el director general, Juan María Nin, i els responsables d'Educació de l'Estat i Catalunya. Una particularitat de l'evolució dels becats al llarg d'aquests 25 anys és que el 54% d'ajuts concedits han estat per a homes, però les dones han anat guanyant terreny i ja s'ha girat la truita, perquè dos de cada tres dels que es van lliurar ahir van ser per a noies. Les especialitats acadèmiques més demanades en aquesta convocatòria han estat les d'enginyeria, ciències ambientals, arquitectura, psicologia i medicina.

En la primera edició, el 1982, es van entregar 35 beques amb un pressupost de 368.000 euros, mentre que aquest any s'han seleccionat 173 estudiants amb una dotació de vuit milions d'euros.

Malgrat el pas del temps, el que no ha canviat en 25 anys és el final de festa amb el tradicional retrat dels becats i les autoritats, encapçalades pel rei i la infanta Cristina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.