Societat

La Generalitat destina 1,5 milions d'euros a beques universitàries de mobilitat

La Generalitat repartirà el pròxim curs 1,5 milions entre unes 1.400 beques per als estudiants universitaris que han obtingut una beca Erasmus o altres de mobilitat, com les pròpies de cada universitat.

Un total de 2.932 alumnes de les universitats catalanes s'han presentat a les beques d'ajuda de mobilitat, impulsades pel Comissionat per a Universitats i Investigació i gestionades per l'Agència de Gestió d'Ajudes Universitàries i d'Investigació (AGAUR), i es preveu que la resolució de la convocatòria es publiqui al setembre.

Des del 2005
Aquesta convocatòria va néixer el 2005 amb l'objectiu de complementar les beques Erasmus ja concedides als estudiants, encara que en els seus tres anys de vida ha crescut tant en el pressupost assignat a la convocatòria com el número de candidats, per la qual cosa ara poden optar a la beca estudiants amb beques diferents de les Erasmus, ha informat la Generalitat.

El període de temps màxim durant el qual es pot ser beneficiari de la beca és de sis mesos, i l'import que percebre és de 200 euros mensuals, per la qual cosa l'import màxim pot arribar als 1.200 euros.

Els sol·licitants
La majoria de les 2.932 sol·licituds presentades provenen de les universitats amb més alumnes, com la UPC, la UAB i la UB, que entre les tres concentren més de la meitat de les peticions presentades.

Bona part dels estudiants realitzen les estades en universitats de països de la Unió Europea, i països com Itàlia, França, Regne Unit i Alemanya són els més sol·licitats, mentre que els alumnes que fan la beca en universitats nord-americanes només suposen un 3,37 per cent del total.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.