Societat

Els Erasmus que trien Catalunya augmenten un 30% en sis anys

Més de 22.000 estudiants catalans s'han afegit al programa d'intercanvi en set anys

Un total de 4.344 estudiants van triar Catalunya com a destí el curs 2005-06, un 30% més els que ho van fer el curs 2000-01. Malgrat que el grau d’internacionalització del sistema universitari català és superior al de la mitjana estatal, Catalunya encara està per darrere de Madrid, Andalusia i València en acollida d’estudiants europeus.

Els estudiants que prefereixen venir a Espanya per estudiar són els italians, seguits dels francesos, alemanys i belgues.

Catalans Erasmus
El programa Erasmus d'intercanvi d'estudiants europeus ha mobilitzat a més de 22.200 estudiants catalans en els últims set anys, i més de 139.300 a tot l'Estat, segons dades facilitades per l'Agència Nacional d'Erasmus.

La destinació preferida pels becats de l'Estat és Itàlia, seguit de França i Alemanya. Per àrea d'especialització, són els estudiants d'Enginyeria i Tecnologia els que més participen del programa d'intercanvi, seguits pels de Ciències Empresarials, Lingüística i Filologia, Ciències Socials i Ciències Mèdiques, tots ells amb més de 1.500 representants.

Una dada destacable és l'elevat percentatge de dones que opta per estudis d'intercanvi, que ja representen el 57,09% dels intercanvis, respecte del 42,91% que representen els homes.

Aquest programa, que compleix el seu 20è aniversari, garanteix no només la formació dels estudiants en països europeus, sinó també la seva professionalitat, amb la incorporació recent de les pràctiques internacionals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.