Societat

Catalunya torna a situar-se a la cua d'Europa en nombre de titulats de batxillerat i FP

Educació

Catalunya ha millorat sensiblement en l'últim any el percentatge de joves que acrediten estudis postobligatoris, però la xifra continua estant encara a la cua dels països de l'OCDE. D'acord amb les dades facilitades ahir pel Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu de Catalunya, coincidint amb la presentació de l'informe d'indicadors educatius anuals de l'OCDE, el 34,3% de joves catalans d'entre 25 i 34 anys no tenien el 2005 estudis de batxillerat ni de FP de grau mitjà, enfront del 23% de l'OCDE i el 21% de la Unió Europea.
L'última fotografia, és, no obstant, una mica millor que la de l'any de referència anterior (2004), quan aquest percentatge s'elevava al 39%. La mitjana estatal ha passat en aquest últim any del 39% al 36%, i ocupa el 25è lloc en la llista de 29 països de l'OCDE.

La mitjana catalana és clarament superior pel que fa al percentatge d'alumnes que assoleixen un títol universitari o de FP superior, ja que se situa en el 30% enfront del 26% de l'OCDE i el 24% de la UE, segons va indicar el president del Consell Superior d'Avaluació, Joaquim Prats.

Salaris inferiors
Pel que fa al conjunt de l'Estat, l'informe situa Espanya en la mitjana de l'OCDE en titulats de batxillerat (44% dels alumnes que cursen aquests estudis), si bé només un 36% es graduen en programes de formació professional enfront del 48% de l'OCDE.

També assenyala que les persones sense estudis secundaris superiors perceben remuneracions un 30% inferiors a les dels universitaris, i pateixen nivells d'atur superior, sobretot en el cas de les dones.

La taxa d'ocupació de les dones amb un nivell educatiu superior a l'ESO supera el 70% i es limita al 48% en les que tenen només estudis obligatoris. Això explicaria per què un 56% de les adolescents espanyoles de 15 anys volen anar a la universitat, enfront d'un 41% dels joves de la mateixa edat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistien dos condemnats a 8 mesos de presó pels aldarulls postsentència

girona
medi ambient

SOS Costa Brava denuncia que han arrencat de nou les balises de la Cala Vedell

Mont-rAs

Els turistes hi deixen diners

Girona
Joan, Josep i Jordi Roca
Propietaris del Celler de Can Roca

"Som molt afortunats de fer el que fem"

Sant Julià de Ramis
Sant Esteve de Llémena

L’atac en una granja eleva la preocupació per la inseguretat

SANT ESTEVE DE LLÉMENA
Glòria Bonal i Sarró
Mestra especialista de música

“L’escola que valora les arts és molt més completa”

Girona
Olot

El PSC d’Olot reclama la creació d’una quarantena de places públiques a les escoles bressol

Olot
GIRONA

Regidor de barri i policia: patrulla mixta de supervisió

girona
Olot

Domàs amb la sanefa del vestit de la gegantessa reivindicatiu

Olot