Societat

La primera web oficial de la UE en català exclou el País Valencià

El portal inclou un apartat amb tots els documents que fan referència a la situació del català a la UE

La Representació de la Comissió Europea Barcelona ha presentat aquest migdia el seu nou portal, la primera web oficial de la Unió en català. La web, però, només fa referència als ciutadans de Catalunya i de les Illes Balears, mentre que no diu res dels del País Valencià. Segons la direcció de la representació de la Comissió això és així perquè la representació de Barcelona només té el Principat i les Illes com a àmbit d'actuació, mentre que el País Valencià en queda fora tal i com es va acordar quan es va obrir la representació.
La pàgina porta el títol La UE a Catalunya i les Illes Balears i inclou diversos apartats com un amb tots els documents que fan referència a la situació del català a la UE.

Segons el director de la representació a Barcelona, Manel Camós, "des d'ara, al portal Europa, hi ha un espai en català, que apropa la Unió a Catalunya i a les Illes". "La web és una prova del respecte i l'impuls de la Unió Europea al multilingüisme, aspecte per al qual fins i tot s'ha dedicat un comissari europeu: Leonard Orban", afegia el Camós.

La web explica què és i què fa la UE a Catalunya i les illes i informa sobre les institucions europees de proximitat. Segons Camós, la creació d'aquest portal "demostra l'interès de la Comissió Europea per apropar-se a la realitat social de la cada territori". La UE a Catalunya i les Illes Balears es troba al portal Europa, que alberga les institucions europees i és un dels llocs web més visitats de la UE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.