Societat

Credencials rosades

La jornada castellera

Objectiu 16-S. És la consigna en el si de la Colla Vella, que ahir va oferir espectacle del bo a Torredembarra, on va descarregar un magnífic 3 de 9 amb folre amb la mirada posada ja en l’actuació que, d’aquí a un parell de setmanes, ha de tenir lloc a Tarragona i on els rosats es tornaran a veure les cares amb Vilafranca.

Una actuació just després d’un Sant Fèlix, una diada que, a banda del vaivé de personal que suposa, exigeix d’una despesa física i mental enorme, es pot afrontar de dues maneres: s’hi pot anar a complir l’expedient o s’hi pot anar a presentar credencials. Ahir, a la plaça de la Vila de Torredembarra, un escenari dels de tota la vida i en el marc de la festa major de Santa Rosalia, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va triar l’opció més valenta. Ho va fer perquè pot fer-ho –feia força anys que un servidor no veia els rosats en tan bona forma– i perquè, de fet, tocava fer-ho.

Si a Tarragona es vol plantejar un programa amb castells de gamma extra, ahir se n’havia de fer l’anunci. Un anunci que va començar amb un 3 de 9 amb folre que, de primer moment, va rebre una batzegada duríssima a nivell de terços, que va afegir molt de suspens al desenllaç. L’ensurt va evidenciar la sang freda dels components dels pisos superiors, que en cap moment van perdre els nervis, i la classe dels pisos de rereguarda, per saber guardar les formes.

Enfortits moralment, els vallencs van descarregar tot seguit el 5 de 8, un castell que va presentar bones maneres, tot i que a dalt –on s’hi ha hagut d’introduir algun canvi– encara falta que qualli una mica més. Van cloure amb el 4 de 8. Si tot va tal com ha d’anar, ens ho passarem molt bé.

Els Xiquets de Tarragona, al seu torn, van alçar un 3 de 8 alleugerit i prototipus –atenció– del 3 de 9 que el 16-S volen intentar en pròpia plaça (aquest dia també promet emocions fortes en clau tarragonina) i, a continuació, van apujar el llistó amb el 2 de 8 amb folre, una estructura que se’ls va trencar després de la carregada, un contratemps que, en principi, no va refredar els ànims de la colla, que va acabar amb el 4 de 8. Bon senyal.

Paral·lelament, a la plaça de la Porxada de Granollers, els Capgrossos de Mataró van tenir una bona represa en descarregar el 2 de 8 folrat, que va notar una mica la inactivitat, a més del 3 de 8, una construcció amb la qual els Xics de Granollers es van quedar a mitges. Els nervis els van trair.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.