Societat

CCOO denuncia Foment, Adif i Sacyr per obligar a fer torns de 12 hores en les obres del TGV

La Federació de Construcció i Fusta de CCOO de Catalunya ha denunciat davant la Inspecció de Treball el Ministeri de Foment, Adif i la constructora Sacyr per obligar a treballar en dos torns de dotze hores els set dies de la setmana els treballadors de les obres del TGV a Barcelona.

En un comunicat, CCOO ha denunciat avui que els delegats del sindicat van constatar el passat dia 28 de gener en una visita a les obres que uns seixanta treballadors del torn de nit treballaven des de les set del vespre fins a les set de l'endemà.

Els treballs consistien en la formigonada de la solera de vies, col·locació de travesses, talls de juntes de dilatació, col·locació de catenària i lluminàries en el túnel del TGV a la seva entrada a la ciutat de Barcelona. En la denuncia sindical es fa constar que la Inspecció de Treball ja havia ordenat a Sacyr, en altres treballs que s'executaven simultàniament als denunciats, que s'organitzessin quatre torns de treball.

"Es dóna el cas que, de nou, es condiciona la finalització de les obres de l'AVE a la campanya electoral", argumenta el sindicat, que expressa la seva preocupació pel fet que Sacyr sigui la mateixa empresa que executarà el tram del túnel del TGV entre Sants i Sagrera pel centre de Barcelona.

CCOO recorda que la concessió d'aquest tram de túnel s'ha adjudicat amb un preu un 27,7% per sota del valor de la licitació, "cosa que ens fa témer que l'obra es realitzarà a costa de sacrificar els drets dels treballadors", ha precisat Alfredo Bienzobas, secretari de Salut Laboral de la Federació de Construcció i Fusta.

Bienzobas ha precisat que una gran majoria dels treballadors de les obres del TGV són immigrants que desconeixen en molts casos els seus drets i que es presten a la realització de llargues jornades de treball per aconseguir un sou més alt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.