Societat

150 pakistanesos es manifesten en contra del terrorisme i per la dignitat dels immigrants

Unes 150 persones, segons la Guàrdia Urbana, entre amics i familiars dels pakistanesos que van ser detinguts a Barcelona acusats de formar part de cèl·lules de terroristes islàmics, s'han concentrat aquest diumenge al barri del Raval contra el terrorisme i per la dignitat dels immigrants.

En aquest acte han demanat que es respecti la presumpció d'innocència i que no es condemni ningú sense proves suficients, "perquè ara l'ombra de la culpabilitat amenaça el nostre futur, el dels nostres fills i les nostres famílies".

Durant la concentració, en què hi havia moltes dones i nens i que s'ha desenvolupat sense incidents, s'ha llegit un manifest en què a més de negar que siguin terroristes, s'ha assenyalat que les detencions del gener al Raval havien sorprès la població i que "els pakistanesos, els indis, els creients de l'Islam i tots els immigrants en general condemnen el terrorisme".
També han assegurat que "els assassinats massius de persones no tenen justificació de cap tipus" i que "siguin obra d'un petit grup o d'un exèrcit i un estat qualsevol, són sempre crims horribles".

En el manifest, que ha llegit una nena, s'ha remarcat que "els immigrants hem vingut a aquest país fugint del terror causat per la fam, la guerra i la injustícia i volem treballar pacíficament. Vivim i treballem aquí i aquest país és també el nostre".

La concentració estava convocada per familiars i amics dels detinguts i per l'Associació Papers i Drets per a Tothom, l'Associació Cultural Pakistanesa de Barcelona i l'Associació ARMEN de la Comunitat Pakistanesa.

Després de les intervencions, els assistents a l'acte s'han dirigit al carrer Hospital i després de recórrer altres carrers del Raval han tornat al punt de partida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.