Política

11 detinguts al Raval i 2 a Mislata en una operació suposadament contra el terrorisme islamista

La Policia Nacional ha detingut aquesta matinada tretze persones, onze al barri del Raval de Barcelona i dues de Mislata, a València, en el marc de l'operació Fish, contra el crim organitzat.

Segons han confirmat fonts policials, els detinguts, tots homes, estan vinculats amb una xarxa de falsificació de documents que mantenia contactes a França, Bèlgica, Suïssa, el Regne Unit, Alemanya i Tailàndia.

No obstant, la policia investiga en col·laboració amb altres serveis policials europeus si els detinguts tenen relació amb el terrorisme internacional.

L'operació ha estat coordinada pel jutjat número 3 de l'Audiència Nacional que dirigeix Fernando Grande-Marlaska. Les detencions de Barcelona s'han fet als carrers Peu de la Creu, 28; Carretes i Sant Climent.

Els 13 detinguts són onze pakistanesos, un hindú i un nigerià, integrants tots d'una xarxa internacional de falsificació de documents, concretament passaports, tràfic d'éssers humans i tràfic de drogues. Aquesta xarxa tindria ramificacions a França, Bèlgica, Suïssa, el Regne Unit, Alemanya i Tailàndia.

Les investigacions de l'operació Fish han permès desmantellar una trama internacional, que consistia principalment en el robatori de passaports en diferents ciutats, per enviar-los a Tailàndia. Des d'allà, un cop manipulats, s'enviaven als països descrits, on eren lliurats a organitzacions i grups de delinqüents.

Nombrosa documentació
Als registres domiciliaris efectuats s'ha intervingut nombrosa documentació, suports informàtics, telèfons mòbils, material per falsificar documents, passaports falsos i en blanc, fotografies de mida carnet i altres estris per fer falsificacions.

Els detinguts a Barcelona són: Mohamad Warrak, Ansar Shahzad, Awais Younas Butt, Sheikh Naveed Zia Ur Rehman, Atiqur Rehman, Raja Waheed Jarral, Khuram Shahzad, Muhammad Shoaib i Hussain Mushtaq, tots ells nascuts al Pakistan. També han detingut a Barcelona Babatunde Abundiade, nascut a Nigèria. A València han detingut Muhammad Ikram, nascut al Pakistan, i Jangeet Singh, nascut a l'Índia.

La policia estatal investiga ara si la xarxa de falsificació desmantellada tenia alguna relació amb l'aportació de documents falsos a grups vinculats amb el terrorisme internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.