Societat

El Raval celebra avui la Jornada Mundial de Migracions, un dia després de les detencions

Immigrants filipins, llatins i àrabs participen aquest diumenge en una festa amb motiu de la Jornada Mundial de les Migracions a la plaça de Sant Agustí del Raval, un dels barris amb més immigrants de Barcelona, on ahir es va detenir 14 persones per la seva suposada relació amb el terrorisme islamista.

Una xocolatada, música en directe i una celebració religiosa són els plats forts d'aquesta jornada que busca la integració dels nouvinguts en un barri multicolor, on els seus veïns expressaven aquest diumenge sentiments trobats respecte a l'operació policial contra el terrorisme islamista que la Guàrdia Civil va fer dissabte a la matinada.

"No donen problemes normalment, però no ens agrada molt tenir aquesta gent pel barri", explicava la treballadora d'un forn del carrer Hospital, al costat de la mesquita on ahir es van practicar algunes de les detencions.
Més imparcial es mostrava una veïna del barri de tota la vida i clienta del forn-pastisseria Ayub, on dissabte a la nit es va fer un registre amb un dels detinguts: "hi ha també molts espanyols que són mala gent; aquí, a la nit no pots sortir al carrer perquè tens por, i la policia faria bé a protegir-nos".

La casualitat ha volgut que la plaça de Sant Agustí, que conflueix amb el carrer Hospital, acollís avui una festa multicultural que vol la integració dels immigrants.

Si bé la jornada estava especialment dirigida a immigrants cristians, el cert és que molts musulmans s'han acostat a la plaça, on es repartia xocolata i hi havia actuacions musicals en directe.

"És un dia important per aprendre que, malgrat els malentesos, és possible la convivència. Es tracta de conèixer la gent, perquè quan coneixes algú pel seu nom la idea que tens d'aquesta persona canvia", ha explicat una de les organitzadores de la Jornada.

Amb les detencions de dissabte es corre el risc, segons el seu parer, de criminalitzar els immigrants: "És molt fàcil acusar els musulmans, és com si nosaltres diguéssim que tots els bascos són d'ETA".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.