Societat

Els Mossos aturen les obres de la MAT a Bescanó per falta de permisos

Molt Alta Tensió

Els Mossos d'Esquadra, a petició dels Agents Rurals, han aturat aquest matí les obres de la MAT al terme municipal de Bescanó després de comprovar que l'empresa que les fa no disposa de tots els permisos necessaris.

Una vintena de membres de la plataforma contrària a la línia Avismat s'ha personat a primera hora del matí en una de les zones on les màquines estan fent les bases de formigó on aniran les torres per demanar els permisos a l'empresa. Allà han comprovat que els faltava tant la llicència municipal com altres permisos obligatoris per fer obres als boscos en temporada d'estiu i han fet cridar els agents.

Irregularitats
Els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals han aixecat acta de les irregularitats que han detectat i fins que l'empresa no entregui tota la documentació necessària les obres de la MAT queden aturades.

La portaveu d'Avismat, Cristina Bas, ha explicat que la setmana passada ja tenien constància que l'empresa no complia tots els requisits per tirar endavant les obres però que els Mossos ho van comprovar i els van deixar continuar les obres.

Ara bé, aquest dilluns 16 de juny ja ha entrat en vigor la normativa vigent en època d'alt risc d'incendis i això fa que, per exemple, les màquines hagin de dur proteccions per a les guspires. Aquesta és una de les irregularitats detectades que han fet que les màquines hagin hagut de parar de treballar.

Fonts de Red Eléctrica han explicat a l'ACN que ja han tramitat la sol·licitud per obtenir el permís que els permeti fer obres durant l'estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.