Societat

Més de 2.000 morts pel cicló 'Sidr' mentre comença a arribar l'ajuda humanitària

Tres dies després del pas per Bangladesh del cicló Sidr, els equips de rescat continuen la recerca de supervivents, i el recompte provisional de morts ascendeix a uns 2.000 i, segons la Creu Roja, hi ha entre 6 i 7 milions de damnificats.

Un funcionari del Centre de Control de Ministeri de Gestió de Desastres a la capital, Dacca, les autoritats del departament han mantingut una reunió amb "estrangers" per organitzar el sistema d'ajuda i fer arribar de forma eficaç els milions de dòlars compromesos per Nacions Unides, la Unió Europa i països com Alemanya o l'estat espanyol, entre d'altres.
Aquest ministeri ha començat ha publicar càlculs sobre els efectes de l'huracà que xifra en 2,7 milions d'afectats, 242.000 animals morts, 273.000 cases arrasades i 7.340 hectàrees de cultiu completament destruïdes.

Encara que el recompte oficial de víctimes va més a poc a poc que els càlculs dels danys materials, des de Dacca un portaveu de la Creu Roja ha afirmat que els morts podrien ser més de 3.000 i que hi ha entre 6 i 7 milions d'afectats. Per la seva banda, el president del país, Abdur Rob, ha arribat a assegurar que existia "una possibilitat", d'acord amb experiències passades i informacions, de que el còmput final pot superar els 10.000 morts.

Els efectes del cicló han quedat suavitzats perquè ha tocat terra durant la marea baixa i per la posada en marxa d'un pla d'evacuació que ha aconseguit evacuara a temps de les zones més exposades a 3,2 milions de persones.

En les zones costeres, desenes de milers de persones viuen aquests dies a cel obert, sense accés a alimentació, aigua potable ni medecines i els supervivents s'esforcen per enterrar dignament als seus éssers més estimats. Entre les zones més aïllades es troben les illes situades davant la costa, com Dublarchar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.