Societat

L'Hospital de Sant Pau acull unes jornades sobre avenços en el tractament per als càncers d'ovaris i còlon

SANITAT

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau acull avui i demà les primeres Jornades medicoquirúrgiques i la tercera reunió nacional sobre la carcinomatosi peritonal, orientades a exposar els nous avenços en el tractament de les patologies malignes peritoneals, com el càncer d'ovaris i de còlon.

La unitat de cirurgia oncològica peritoneal de l'hospital barceloní disposa d'una unitat especialitzada per a la posada en pràctica del nou tractament multidisciplinari, que inclou un nou enfocament terapèutic amb possibilitats de curació. Així ho ha comunicat el director de la Unitat de Cirurgia Oncològica Peritonial de l'Hospital de Sant Pau, Pedro Barrios, que ha afirmat que en pacients ja tractats el tractament permet allargar en cinc anys l'esperança de vida.

Les jornades, presidides per la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, tractaran sobre les indicacions, criteris de selecció, cures i resultats dels pacients als quals se'ls apliqui aquest tractament multidisciplinari.

Durant la inauguració, Geli ha lloat els avenços mèdics en aquest camp, però ha insistit en el diagnòstic precoç del càncer com a "millor arma". La consellera també ha recordat que "a només determinats centres sanitaris de Catalunya se'ls permet tractar el càncer" i que aquesta màxima continuarà sent una de les línies d'actuació de Salut.

Les jornades tindran la presència i la participació del doctor Paul H.Sugarbaker i altres experts internacionals i nacionals responsables de les últimes novetats al camp de la carcinomatosis peritoneal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.