Societat

Els treballadors de la neteja de Cornellà inicien una vaga per reclamar millores salarials

Els treballadors de l'empresa SELSA, que s'encarrega de la neteja de les dependències municipals de Cornellà, han iniciat una vaga indefinida per reclamar millores salarials i laborals, han informat fonts sindicals.

Els representants dels treballadors van començar al mes de novembre les negociacions amb l'empresa per reclamar un increment salarial del 5% i altres millores, com la reducció de la jornada laboral a les 35 hores.

"No hi ha hagut cap tipus d'acord, de manera que no hem tingut més remei que recórrer a la vaga indefinida", ha manifestat Mercedes Lorca, representant dels treballadors.

Lorca assegura que el sou mitjà d'un treballador de la neteja de Cornellà no supera els 800€ mensuals, un cop aplicats diversos plusos, com el de transport.

"Un increment del 5% representa 35€, una quantitat que creiem que l'empresa pot assumir", ha afegit Mercedes Lorca.

Empresa i sindicats han pactat uns serveis mínims per garantir la higiene a les dependències municipals i en els equipaments de l'ajuntament, com centres esportius o centres de jubilats, durant el temps que duri la vaga.

De moment no hi ha prevista cap reunió de negociació entre les dues parts que pugui servir per desencallar la situació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.