Societat

Detingudes dues persones acusades d'estafar mitjançant el procediment de "bitllets tintats"

Dos homes han estat detinguts a Girona per estafar presumptament 40.000 i 200.000 euros mitjançant el procediment dels "bitllets tintats", que consisteix a convèncer les víctimes que uns bitllets tenyits de color negre recuperen el seu aspecte normal si es barregen amb bitllets legals.

Segons els Mossos d'Esquadra, Edmound D.K. i Roosevelt K.M., de 30 anys d'edat i originaris del Camerun, van ser detinguts in fraganti el passat dia 19 de març a Girona quan intentaven convèncer una de les víctimes, que ja havia denunciat els fets, que els facilités més diners per "invertir".
Pel que sembla, els detinguts van convèncer les víctimes que els bitllets tenyits de negre que tenien, que volien portar de l'Àfrica a Europa suposadament per fer negocis amb ells, recuperarien el seu aspecte normal barrejant-los amb bitllets de curs legal mentre actuava un líquid que tiraven sobre els tenyits.

Per a això, els detinguts feien una demostració a les víctimes, usant bitllets autèntics tenyits que barrejaven amb bitllets d'aspecte normal, després els embolicaven amb paper d'alumini fent un paquet en el qual injectaven amb una xeringa un líquid i, posteriorment, hi col·locaven un pes a sobre durant una estona. La demostració continuava submergint el paquet en una palangana d'aigua calenta, després de la qual cosa els bitllets que abans eren negres havien recuperat el seu aspecte de paper moneda.

Per guanyar-se la confiança de les víctimes, els detinguts facilitaven un parell de bitllets destenyits a les víctimes perquè poguessin comprovar en una entitat bancària que els bitllets eren legals.

En un dels casos denunciats, els detinguts van proposar a la víctima invertir 40.000 euros, de manera que van tornar a repetir l'operació esmentada, encara que el feix de bitllets resultant (format per bitllets falsos i autèntics) era més gruixut, cosa que requeria col·locar un pes durant 24 hores sobre el mateix. Durant la preparació del paquet, un dels detinguts se'n va anar a una altra habitació amb l'excusa que volia assegurar-se que no havia entrat aire al paquet, moment que segons els Mossos va aprofitar per canviar el paquet que tenia 40.000 euros autèntics.

A l'obrir el paquet l'endemà, els bitllets tenien una tonalitat rogenca perque s'havia tardat massa temps en desfer-lo, segons va dir un dels detinguts, encara que també va dir que el problema es podria arreglar amb un líquid car que calia comprar a l'estranger.

Això va possibilitar una segona trobada dels detinguts amb les víctimes, que en aquesta ocasió van facilitar als detinguts 200.000 euros, de manera que els detinguts van repetir l'operació i es van col·locar guants per manipular els diners, encara que les víctimes van perdre de vista el paquet en un moment donat.

Com que el paquet havia d'estar amb un pes a sobre 24 hores, les víctimes van concertar per a l'endemà una cita, però aquesta vegada els detinguts, considerats autèntics experts en aquest tipus d'estafes pels investigadors policials, no es van presentar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria
URBANISME

Proposen una moratòria de llicències urbanístiques d’un any a una trentena de solars

salt
MEDI AMBIENT

Reclamen un pla urgent per acabar amb els gasos contaminants als avencs del Garraf

Sitges
salut

La vacunació infantil s’estanca per sota dels nivells prepandèmia

Barcelona
SOCIETAT

El 70% de la llars amb infants malbarata aliments habitualment

Barcelona
societat

Intensifiquen els controls per evitar que la gent deixi la brossa fora dels contenidors

girona
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona
Societat

Mor Teresa San Román, excatedràtica d’antropologia social i cultural de la UAB