Societat

Demanen 25 anys de presó per matar a punyalades un jove a Montjuïc l'any 2006

Un jurat popular jutja a partir d'aquest dilluns un home per haver matat a punyalades un jove i robar-li, el 3 de març del 2006 a la muntanya de Montjuïc de Barcelona. La fiscalia li demana 25 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i un altre per robatori amb intimidació.

L'imputat, José Ramón V.C., va admetre davant del jutge d'instrucció que era l'autor de la mort de José Luis T.S., de 27 anys i veí de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), i va demanar perdó a la seva família.

El crim va tenir lloc el divendres 3 de març del 2006 cap a les 20.10 hores, i poc després els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís que un home jeia ferit per arma blanca al passeig de Santa Madrona, al costat de l'Institut Cartogràfic de Catalunya i el Teatre Lliure. Quan van arribar al lloc dels fets, l'home ja estava mort i anava indocumentat.

Segons l'acusat, la víctima li va demanar serveis sexuals, cosa que hauria "fet enfadar" José Ramón, que el va apunyalar durant la discussió. Després de clavar-li les punyalades va agafar la bossa de mà de la víctima i va fugir. Lluny d'allà, va inspeccionar el moneder, on només va trobar com a objecte d'un cert valor una targeta de metro T-10. Segons va explicar, es va gastar 60 euros en un gram de cocaïna que va consumir aquell mateix dia.

Tot i aquesta versió, l'acusació particular considera que l'home ja tenia la intenció de robar. Aquesta versió l'haurien corroborat diversos testimonis presencials que aquella nit passaven per la zona o anaven al Teatre Lliure, molt pròxim. Alguns d'aquests testimonis, citats per la policia, van identificar "clarament" l'acusat en una roda de reconeixement.

La detenció es va produir el 26 de març del 2006, cap a les 8.50 hores, al carrer Almogàvers de Barcelona, al barri del Poblenou. Pel que sembla, l'home acudia sovint als albergs municipals i aquella nit la va passar en un alberg del mateix carrer Almogàvers, on li van trobar el moneder de la víctima i va ser detingut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.