Societat

El conseller Maragall es reuneix amb els signants del Pacte Nacional d'Educació

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, es reunirà aquest dilluns amb la taula de seguiment del Pacte Nacional d'Educació (PNE) per tractar sobre la llei d'educació de Catalunya (LEC) i sobre com s'ajusta als objectius marcats al pacte.

La LEC, de la qual només es coneixen les bases, va motivar una vaga del professorat català el 14 de febrer i també una manifestació, mobilitzacions impulsades pels principals sindicats d'ensenyament catalans. El professorat reclama la retirada del document, que consideren que portarà a la privatització a les escoles catalanes i desregularitzarà les condicions laborals dels docents.

Alguns sindicats convocants de la vaga s'asseuran amb el conseller per debatre sobre la LEC, ja que estan dins de la taula de seguiment d'aquest pacte educatiu, aprovat el març del 2006.

Entre ells, però, no hi ha el sindicat majoritari al sector públic, USTEC-STEs, que s'ha desmarcat de l'acord i és un dels principals impulsors de la vaga de professors.

Entre els convocats a la reunió hi ha els sindicats UGT i CCOO de Catalunya, que també van impulsar la vaga i la manifestació posterior del personal educatiu català, i que sí que han signat el Pacte Nacional d'Educació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.