Societat

Quatre organitzacions que lluiten contra la malària, en una de les quals col·labora l'Hospital Clínic, premi Príncep d'Astúries

El Centre d'Investigació en Salut de Manhiça, de Moçambic, que dirigeixen Pedro Alonso i la seva dona Clara Menéndez ha fet l'assaig clínic més ampli a Àfrica sobre la malària. El centre ha estat guardonat juntament amb les altres tres organitzacions que lideren la lluita contra la malaltia al continent africà amb el Premi Príncep d'Astúries de Cooperació.

El centre espanyol va ser creat el 1996 per Pedro Alonso. Els principals camps d'actuació d'aquest institut són Tanzània i Moçambic, i les seves investigacions se centren a combatre malalties relacionades amb la pobresa i la formació del capital humà als països de baixa renda, per reduir la morbiditat i la mortalitat en nens i dones embarassades, segons ha informat la Fundació Príncep d'Astúries a través d'una nota de premsa.

Des de Manhiça, Pedro Alonso ha demostrat que el producte candidat a vacuna contra la malària anomenat RTSS/ASO2A protegeix un percentatge significatiu de nens contra episodis lleus de la malaltia, noves infeccions i formes severes de la malària, durant un període de com a mínim sis mesos.

Aquest assaig clínic portat a terme a Moçambic és el més gran que s'ha fet fins ara a Àfrica i té l'aportació econòmica de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional i la Fundació Bill i Melinda Gates, Premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional 2006, a la qual l'inversor i filantrop estatunidenc Warren Buffet va donar 30.000 milions de dòlars en accions el 2006.

Al guardó hi optaven 26 candidats, procedents de tretze països, i a les últimes rondes de votacions del jurat, presidit pel jurista Antonio Garrigues Walker, hi van arribar les propostes de la Tribunal Penal Internacional i Intermón Oxfam.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.