Societat

2.000 nens moren cada dia al món a causa de la malària

En el dia mundial d'aquesta malaltia, que es pot prevenir i curar, el Centre d'Investigació en Salut Internacional de Barcelona informa que el 85% dels 850.000 morts del 2009 eren menors de cinc anys

Cada dia moren al món 2.000 nens a causa de la malària, tot i ser una malaltia que es pot prevenir i curar. Aquesta és només una de les dades de les conseqüències devastadores de la malària, que ha donat a conèixer el Centre d'Investigació en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB) en el Dia Mundial de la Malària.

L'objectiu d'aquesta jornada és conscienciar sobre aquesta malaltia, que en tot l'any 2009 va provocar 850.000 morts durant el 2009, el 91% de les quals es van produir a l'Àfrica i el 85% eren menors de cinc anys.

L'organització Mundial de la Salut calcula que 250 milions de persones van contraure la malària l'any passat i que la meitat de la població mundial hi està exposada.

Tot i així, segons el CRESIB, els últims anys s'han fet progressos en el control de la malària gràcies a un augment del finançament per combatre contra aquesta malaltia i a un major compromís polític dels governs dels països on hi ha malària i, conseqüentment, s'han reduït el nombre de casos i mort per aquesta malaltia.

Així, segons Unicef i Roll Back Malaria (RBM), entre 2004 i 2009, han augmentat les eines de control i s'ha millorat la cobertura poblacional en àrees on la malària és un problema. Així, s'han multiplicat per cinc el nombre de mosquiteres amb insecticida, amb 150 milions d'unitats, i s'han multiplicat per 30 la producció i provisió de tractament per fer front a la malaltia, arribant fins als 160 milions de dosis. Traduït en xifres, s'han previngut 100 milions de casos clínics cada any.

Segons el director del CRESIB, Pedro Alonso, la malària és "el paradigma de els malalties que són causa i conseqüència de la pobresa i que frenen el desenvolupament econòmic i socials dels països endèmics", i ha precisat que encara "queda molt per fer per reduir la càrrega de la malària en el món, sobretot si tenim en compte l'objectiu més ambiciós de la seva eliminació total".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.