Societat

La vacuna de la malària es comercialitzarà el 2008

Salut

L'investigador espanyol i director del Centre de Salut de l'Hospital Clínic de Barcelona, Pedro Alonso, ha anunciat que la primera generació de la vacuna contra la malària s'administrarà a nens africans l'any vinent i "obre el camí per al control de la malaltia".

"Amb optimisme i cautela avui es pot afirmar amb certa seguretat que la primera generació de vacunes contra la malària es pugui aplicar a gran escala", ha afirmat Alonso.

3 milions de morts
S'estima que la picada del mosquit que causa la malària provoca la mort de tres milions de persones, en un 90% nens menors de cinc anys, fet que suposa que cada trenta segons mor un nen.

La vacuna, basada en la protecció davant de la fase infectiva del paràsit, ha explicat l'investigador, començarà a administrar-se en la seva fase de registre en col·laboració amb l'Agència Europea del Medicament a mitjan 2008 a Ghana, Gabon, Kenya, Moçambic i Tanzània a 16.000 pacients menors de cinc anys, fonamentalment entre els nens de dos i tres mesos.

Ha indicat que el producte, finançat per la Fundació Bill i Melinda Gates i el desenvolupament clínic de la qual ha correspost a l'Hospital Clínic- Universitat de Barcelona, "no serà la vacuna definitiva" a causa de la complexitat del paràsit, que farà necessari una segona i tercera generació.

"Caldrà esperar fins i tot 20 o 30 anys perquè tinguem vacunes que protegeixin en més d'un 90 per cent", ha dit Alonso, després de la qual cosa ha subratllat que aquesta primera generació redueix ja a la meitat les formes més severes de la malaltia, per la qual cosa "s'obre el camí per al control de la malària".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.