Societat

Catalunya celebra avui una jornada sense bosses de plàstic

Catalunya celebra avui el Dia català sense bosses de plàstic dins de la campanya Catalunya lliure de bosses!, que pretén canviar els hàbits i animar administracions, institucions, comerciants, universitats i entitats a aplicar mesures per reduir les bosses de plàstic d'un sol ús.

La campanya compta ja amb més de 1.300 adhesions des que es va posar en marxa fa aproximadament un mes i tres setmanes, impulsada per la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, la Federació d'Ecologistes de Catalunya i altres institucions, administracions, gremis i universitats.

Fins ara té 1.200 adhesions personals, tres d'institucionals (Agència de Residus de Catalunya, Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa, Agència Catalana de Consum), tres d'universitats (Autònoma de Barcelona, de Girona i Politècnica de Catalunya), 57 d'ajuntaments i consells comarcals, 69 d'entitats cíviques, sis de cadenes i gremis, d'organitzacions polítiques i de personatges públics a títol individual, com l'actriu Emma Vilarasau i el cantant Gerard Quintana, entre d'altres.

Durant la jornada diversos municipis realitzaran activitats per conscienciar sobre l'ús de bosses reutilitzables i sobre l'ús d'altres sistemes per substituir les bosses de plàstic com les cistelles i els carros de la compra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.