Societat

El túnel de rentat més antic, ofegat per obres

La notícia del lector

"El desembre del 1969, quan va obrir, era una atracció per a molts pares que portaven a rentar el cotxe amb els seus fills. Una màquina italiana els deixava al·lucinats de com rentava el cotxe ella sola dins d'un túnel", explica Francesca Calvet, la propietària del primer establiment de rentat automàtic de cotxes de Badalona, el Raymond.

Calvet recorda com eren de llargues les cues de conductors que volien tenir el cotxe net: "Havíem d'obrir els 7 dies a la setmana dels clients que teníem". Ara la situació ha canviat, en part per les mànegues d'aigua a pressió que tenen moltes gasolineres, i especialment, de vuit mesos ençà, quan es va optar per tallar la circulació del carrer Santa Bàrbara -que condueix a l'establiment- per les obres de perllongament de la L2 del metro.
Ara l'activitat ha baixat dràsticament, assegura que els ingressos s'han reduït un 70%, perquè molts conductors han de fer un munt de voltes per accedir-hi, quan ara el carrer es podria obrir al trànsit perquè segons diu, les obres ho permeten.

Calvet denuncia que se sent ofegada i que si el carrer continua tallat, es veurà obligada a tancar el seu negoci. A més, la propietària de Raymond també es queixa que el nou desviament ha propiciat que molts camions d'obres de gran tonatge passin pel seu establiment de manera que, molts d'aquests vehicles, abonyeguen els rètols del rentat per la seva gran altura.

El tall del carrer Santa Bàrbara és conseqüència d'un seguit de manifestacions veïnals que es van organitzar a finals d'abril. Molts veïns del carrer Rector (a tocar amb el de Santa Bàrbara) es van concentrar un dia a la setmana durant aquell mes per reclamar el tall al trànsit del seu carrer. Es queixaven que el tall provocat per les obres de la L2 de metro havia motivat una circulació "excessiva" pel seu carrer, fins llavors molt pacificat de trànsit.

Sense treballar
Des del tall del carrer, la mestressa del rentat de cotxes Raymond no pot pagar els seus treballadors, que la majoria de la seva jornada laboral se la passen de "braços plegats". La manca de clients també li ha provocat pèrdues en un clàssic en els autorentats com són els ambientadors, que s'evaporen sense tenir comprador.

Montserrat Juárez (CiU), regidora del barri del Centre de Badalona, va explicar ahir que l'Ajuntament ja ha parlat amb la propietària "visiblement angoixada", i ara estan estudiant el cas per reduir al màxim l'impacte de les obres vers el negoci. La regidora admet que les obres "molesten" i no agraden a ningú, però subratlla que són necessàries.

Fundat pel desaparegut Jordi Calvet, Raymond va obrir un nou mercat fins llavors desconegut a Badalona. Molts badalonins recorden l'entrada al túnel, amb una plataforma giratòria que orienta el vehicle sense necessitat de maniobrar.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la col·laboració de Francesca Calvet, veïna de Badalona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ciutat Vella 2035: tot per debatre

Barcelona

El 56 % de les persones busquen una alimentació sostenible amb el planeta, segons un estudi

Renfe endarrereix l’entrada en servei de l’RL4 entre Lleida i Manresa

barcelona
ciència

Troben una possible via per crear vacunes per al càncer de fetge

Barcelona
URBANISME

Els primers pisos de lloguer assequible de la Terra Alta es faran en edificis municipals

Bot
Societat

Mor Gabriel Escursell, 50 anys fotografiant la vida de Cerdanyola del Vallès

Es suspèn per ara el tancament de les parades dels ocellaires de la Rambla

barcelona
administracions

Collboni rep l’alcalde de Madrid en la primera visita institucional a Barcelona

Barcelona
ADMINISTRACIONS

Barcelona vol canvis a les lleis i reforçar els jutjats contra els lladres multireincidents

Barcelona