Societat

Salut indemnitzarà la família d'un pacient mort després de ser operat de càncer de llengua

El jutjat de primera instància número 7 de Barcelona ha condemnat el Servei Català de la Salut (CatSalut) a indemnitzar amb més de 246.000 euros als tres fills i la dona de José A.S., de 77 anys, que ha mort gairebé un any després de sotmetre's a una operació de càncer de llengua a l'Hospital d'Igualada, segons ha informat avui el Defensor del Pacient.
La sentència explica que el mort va ser intervingut quirúrgicament, sota anestèsia general, el 5 de juny del 2006, quan se li va detectar un gangli a la llengua d'1,6 per 1,5 centímetres de diàmetre. L'operació se li va realitzar sobre la meitat dreta de la llengua i va caldre obrir-li el coll per aquest mateix costat per extirpar els ganglis que poguessin estar afectats. Després de les complicacions del postoperatori, "el cos mèdic que va atendre el pacient, tot i tenir dades per poder creure que tenia comprimides les vies respiratòries, no ho va apreciar d'aquesta manera", assenyala el text, i va considerar que els símptomes eren propis d'un quadre infecciós.

El jutjat sosté que l'operació es va realitzar "sense complicació" i des del dia 5 fins al 7 de juny es va trobar ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI), intubat i amb respiració assistida. El 7 de juny es va detectar un coàgul a la cinquena grapa del costat dret i es va fer constar que el tub que recollia la sang era "poc productiu". A més, el pacient tenia un edema a la cara i un altre moderat als braços.

Aquell mateix dia, es va constatar que José A.S. tenia secrecions "abundants" per la tràquea i el dia 8 els doctors van decidir desentubar el pacient. A partir de llavors, assenyala la sentència, l'home va començar a presentar signes d'agitació i durant les primeres hores de l'endemà també vòmits, s'empassava la saliva amb dificultat. Durant el dia els símptomes anaven en augment i patia sensació d'ofec.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a Puerto Rico i les Illes Verges

barcelona
societat

Limitació horària als establiments d’alimentació per reduir l’incivisme

Vilafranca del Penedès
GIRONA

Diversos arbres caiguts a la ciutat a causa del mal temps

GIRONA
societat

L’alcalde de Mataró demana a Illa ajuda per transformar la ciutat

Mataró
LLORET DE MAR

El tram del passeig de Fenals malmès per la garbinada es reobrirà demà

LLORET DE MAR
Meteorologia

Una tempesta acompanyada de pedra escombra diversos municipis del Segrià

Lleida

Més de 2.300 places per fer exercici físic durant el proper curs

girona
societat

15a edició del Water Park Day a Illa Fantasia

Vilassar de Dalt
successos

Mor un excursionista mentre feia la via d’Estasen al Pedraforca

Saldes