Societat

Descobreixen utensilis dels aborigens australians de 35.000 anys d'antiguitat

Arqueòlegs australians han descobert, en una mina situada a l'oest d'Austràlia, unes eines que els aborígens van fer servir fa més de 35.000 anys, ha informat el diari The Age.

Els experts creuen que l'excavació, a la mina de ferro de Hope Downs, a uns 310 quilòmetres al sud de Port Hedland, que gestionen les companyies Río Tinto i Gina Rinehart's Hancock Prospecting, podria portar al descobriment d'altres eines més antigues, d'uns 40.000 anys.

Les eines han sigut sotmeses a un examen de radiocarboni per determinar la seva antiguitat i els arqueòlegs contractats per la comunitat local d'aborígens diuen que el descobriment pot ser el "més important" d'Austràlia.

Un ancià de la nació dels aborígens Martidja Banyjima, Slim Parker, ha dit al diari: "Sempre hem sabut que aquest lloc té una part important de la nostra història i que els nostres avantpassats van viure aquí".

El gran nombre d'eines de pedra que s'han trobat permetran obtenir informació dels llocs ancestrals d'Austràlia i sobre el canvi climàtic, ha explicat l'arqueòleg Neale Draper.

Els aborígens propietaris de les terres i les empreses mineres que treballen a la zona han iniciat converses per determinar com preservar el lloc de la troballa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.