Societat

Renfe retira l'Euromed, que permetrà reobrir la línia C10 cap a l'aeroport del Prat

Els serveis de retirada de Renfe han apartat aquest migdia els tres darrers vagons de l'Euromed que va descarrilar divendres al Prat de Llobregat (Baix Llobregat) i els han encarrilat a una via adjacent, i han deixat lliures les vies I i II, segons ha informat la companyia ferroviària. Això permetrà que es reobri la circulació de la línia C10, cap a l'aeroport del Prat, a partir de les 5h del matí de diumenge. La circulació entre Gavà i Sants quedarà es restablirà també totalment al llarg de diumenge.

Prèviament, els altres sis cotxes de l'Euromed -dos caps tractors i quatre vagons de passatgers- han estat retirats a una via d'apartada de l'estació del Prat del Llobregat per a la revisió posterior, mentre que el cotxe cafeteria ha estat traslladat per carretera mitjançant un camió góndola cap els tallers de La Sagra (Toledo).

Després de la retirada completa del tren, els treballs s'han centrat en treure del mig la maquinària pesant utilitzada a la intervenció. Una vegada finalitzada aquesta operació, Adif iniciarà les actuacions de reparació dels danys soferts per la infraestructura fèrria, un total de 200 metres de via i 400 de catenària.

Uns 200 operaris
Adif i Renfe han destinat per a les obres de restitució de la infraestructura 200 tècnics especialitzats en vies, en sistemes d'electrificació, instal·lacions de seguretat i un altre personal operatiu. Així mateix, treballen a la línia accidentada dos trens-taller, ferrocamions, excavadores, cinc grues de grans dimensions i diversa maquinària lleugera.

Adif té previst que al llarg del dia de demà pugui quedar restablerta la circulació de la línia de l'aeroport i que al començament del servei de dilluns 25 estigui restablerta totalment la circulació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.