Societat

Els sindicats consideren "abusius" els serveis mínims establerts per Treball i criden les famílies a que no portin als nens a classe

CATALUNYA

Els cinc sindicats (ASPEPC-SPS; CCOO; CGT; UGT i USTEC-STEs) que han convocat per aquest dijous jornada de vaga en l'ensenyament públic de Catalunya s'han mostrat contraris els serveis mínims fixats pel Departament de Treball. Segons han explicat en roda de premsa els consideren "desproporcionats i abusius" i vulneren "el dret fonamental de vaga com a mínim d'una quarta part del professoral".

Per aquest motiu, de manera unànime, han cridat als pares a no portar els nens a l'escola. La portaveu d'USTEC-STEs, Rosa Cañadell ha dit que és una "manca de responsabilitat" del conseller Maragall assegurar que els nens puguin anar a l'escola "perquè no podran ser atesos com cal", la qual cosa pot suposar un "risc" perquè, tot i que els centres compleixin els serveis mínims, una persona no es podrà fer càrrec de 100 nens.

Els serveis mínims estableixen que, de manera general, a tots els centres hi ha d'haver una persona de l'equip directiu, que pot ser el director, el coordinador pedagògic, el cap d'estudis o el secretari. També, hi haurà d'haver, en els centres privats no concertats, on el personal no docent també està convocat a la vaga, un auxiliar administratiu o subaltern. A més, a tots els centres d'Ensenyament Infantil i Primari, amb alumnes de 3 a 12 anys, hi haurà d'haver un docent per a cada 4 classes, a la vegada que a totes les llars d'infants haurà de treballar un 25% de la plantilla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.