Societat

Les agències de viatge denuncien que les aerolínies no compleixen amb la normativa que defensa als passatgers

Turisme

L'Associació Catalana d'Agències de Viatge (ACAV) insta Aviació Civil a sancionar els incompliments del reglament 261/04 que estableixen les normes comunes sobre compensació i assistència als passatgers en cas de denegació d'embarcament, cancel·lació o gran retard als vols.

Segons l'ACAV, des de la seva aprovació al 2004, les companyies aèries vulneren el reglament de manera reiterada davant de la passivitat de l'autoritat competent, que no adopta les mesures necessàries per garantir el respecte dels drets dels viatgers. El reglament estipula que les sancions han de ser eficaces, proporcionals i dissuasòries.

Segons l'últim estudi dut a terme al febrer del 2007 per la consultora Steer Davies Gleaves, a petició de la Direcció General de Transport de la Comissió Europea, l'estat espanyol està en el segon lloc de la Unió Europea en reclamacions per milió de passatgers amb 46 queixes, únicament per darrere de Polònia (78).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.