Societat

El Govern de Congo aprova quatre noves adopcions de famílies catalanes

El Govern de Congo ha aprovat amb sentència ferma quatre noves resolucions d'adopció de menors per part de famílies catalanes, segons ha informat avui la Conselleria d'Acció Social i Ciutadania.

Aquestes quatre sentències no necessitaran una dispensa judicial, que sí necessiten aquells expedients de menors que tenen els seus pares biològics. És el cas d'uns altres dos expedients que sí que tenen sentència ferma, però que encara estan a l'espera de la dispensa. La Conselleria confia que aquests dos expedients estiguin resolts en pocs dies.

Les quatre resolucions d'adopció aprovades han de passar ara pel Ministeri d'Afers Estrangers espanyol, que validarà els documents de sortida dels menors perquè aquests puguin viatjar a Catalunya amb els seus pares adoptius, cosa que podria produir-se a finals de la setmana que ve.

Eren onze expedients
En resum, la Conselleria ha explicat que dels onze expedients d'adopció de famílies catalanes pendents, aquests quatre ja estan aprovats, dos estan a l'espera de la dispensa i cinc han de concloure els tràmits, tot i que encara no se sap quan podran finalitzar-se.

Segons la Conselleria, amb aquestes noves resolucions s'està complint amb els acords aconseguits el juny amb el Govern de Congo. La Conselleria s'ha mostrat en un comunicat "molt satisfeta" per aquestes quatre resolucions positives d'adopció i espera que els tràmits pendents es resolguin "com més aviat millor".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.