Societat

Una delegació del govern viatja al Congo per desencallar les adopcions pendents

Els principals objectius són desbloquejar els cinc casos pendents i veure en quin estat es troben els processos en curs

Una delegació de la Generalitat de Catalunya i dos representants dels pares afectats han viatjat avui a Brazzaville (Congo) per intentar desencallar l'assumpte de les adopcions de nens en el país africà i resoldre els processos pendents.

Pel que fa a les adopcions pendents de Kinshasha, ja estan desbloquejades i els judicis d'adopció segueixen el seu curs normal. De fet, les famílies ja s'han desplaçat allà per reunir-se amb els seus fills i acabar el procés. Respecte a les adopcions de Brazzaville, encara hi ha 11 pendents.

El 21 de maig passat, les famílies afectades per la crisi de les adopcions al Congo es van reunir amb representants del ministeri d'Afers Exterior, en la qual es va informar que sis de les 11 adopcions ja havien estat desbloquejades.

Els pares afectats han indicat que encara queden per desencallar cinc casos d'adopcions, en els quals s'ha de confirmar la possible existència de família biològica i, en cas que hi hagi, si vol donar el nen en adopció.

Així doncs, els principals objectius del viatge són desbloquejar els cinc casos pendents a Brazzaville, comprovar com estan els nens i veure en quin estat es troben els processos d'adopció en curs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.