Societat

Els fills adoptats a l'estranger podran conèixer els seus pares biològics

La nova norma prohibeix iniciar tràmits d'adopció en països en conflicte bèl·lic o immers en un desastre natural

El projecte de llei d'Adopció Internacional, que avui ha aprovat el govern espanyol per preservar l'interès dels menors, permet als infants conèixer les dades dels seus pares biològics un cop assoleixin els 18 anys, i garanteix que les adopcions siguin vàlides també en el país d'origen del nen.

A més, entre altres disposicions, la norma prohibeix iniciar els tràmits d'adopció d'un nen en un país en conflicte bèl·lic o immers en un desastre natural, així com quan no existeixi una autoritat específica que controli i garanteixi l'adopció o quan no es donin les garanties adequades.

La norma, aprovada pel ministeri de Justícia a proposta del seu titular, Mariano Fernández Bermejo, pretén sistematitzar i aclarir l'actual normativa, així com conformar un “cos legal únic”. Segons el ministre, la legislació espanyola al respecte era dispersa i requeria d'una “unificació” i d'un establiment de límits per evitar el segrest o el tràfic de nens.

A l'Estat es realitzen unes 6.000 adopcions internacionals a l'any, que suposa 12,3 per cada 100.000 habitants, la taxa més alta del món.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.