Societat

Vaga amb preacord

Vaga d'autobusos

Dimarts de vaga però amb preacord. Aquesta matinada els sindicats i l'empresa de Transports Metropolitans de Barcelona han arribat a un preacord per resoldre el conflicte laboral i que respon a la demanda dels treballadors, entre d'altres qüestions, dels dos dies de descans setmanals. L'assemblea de treballadors, que se celebra a les Cotxeres de Sants, ha de pronunciar-se aquest migdia sobre aquest pacte.

La vaga d'aquest dimarts s'està duent a terme sense incidents i amb els serveis mínims establerts, que a diferència d'altres jornades, garanteixen el servei del 25 per cent d'autobusos de 9.30h del matí fins a la tarda.

L'acord a què han arribat preveu, entre d'altres qüestions que es faran públiques aquest dimarts, una retallada de 25 minuts en la jornada laboral per aplicar una normativa europea que estableix que els conductors professionals de tot tipus de vehicles han de descansar mitja hora per cada sis hores consecutives davant el volant.

Aquest pacte ha estat acordat en una reunió que ha acabat a les quatre de la matinada, pels sindicats convocants de la vaga, ACTUB i CGT, però també per CCOO i UGT.

En el preacord les parts es comprometen a obrir immediatament, a partir del 6 de maig, un cop desconvocada la vaga, les negociacions per al nou conveni col·lectiu de l'empresa, amb el compromís d'incloure els dos dies de descans setmanal fixos per a tots els conductors i la reducció de la jornada laboral sense que es redueixi el sou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.