Societat

TMB demana al jutjat que declari il·legal la vaga indefinida d'autobusos

Vaga Autobusos

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) interposarà immediatament una demanda al jutjat social sol·licitant que s'estableixi el caràcter il·legal de la vaga indefinida de conductors d'Autobusos anunciada pels sindicats CGT i ACTUB a partir del 15 d'abril.
L'empresa considera que aquesta convocatòria "entra de ple en la il·legalitat", pel fet de fer-se "contra un conveni col·lectiu en plena vigència". Segons TMB, l'ordenament jurídic vigent (en concret l'article 11 de la llei de relacions laborals), indica que una vaga no pot dur-se a terme amb l'objectiu d'alterar, dins del període de vigència, el que s'ha pactat en un conveni col·lectiu, que tampoc ha estat denunciat per cap part.

Per TMB l'actual conveni d'autobusos està subscrit per la majoria dels representants dels treballadors al Comitè d'Empresa i ratificat després en referèndum. A més, han destacat que cap de les parts ha denunciat el conveni i que per tant té plena efectivitat fins al 31 de desembre d'aquest any.

A més, consideren que els dos sindicats són minoritaris ja que van perdre les darreres eleccions, i que 17 dies de vaga, "són massa", així com "excessius els centenars de treballadors intimidats i amenaçats per forçar-los a secundar la vaga, i els més de 200 autobusos sabotejats".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.