Societat

Conductors d'autobús de TMB escridassen Hereu durant la presentació de 47 nous vehicles menys contaminants

Una vintena de conductors d'autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han intentat boicotejar l'acte de presentació encapçalat per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, de 47 nous vehicles dièsel que entraran en servei els pròxims dies i que formen part de l'entrada de 206 nous vehicles entre aquest any i el vinent.

Hereu ha començat la seva intervenció dient que "només faltaria que els representants de la majoria de la societat no ens poguéssim expressar" i ha respost als conductors que han de "ser més responsables". L'alcalde ha dit que davant la "forta crisi econòmica" cal "blindar l'oferta de transport públic" utilitzant "eficientment" els recursos.

Ha exposat que aquests recursos s'han de "negociar amb altres governs" i que "no és fàcil" perquè també cal tenir en compte la sanitat, l'educació i la llei de dependència. Tot i això, ha acabat el seu discurs defensant el transport públic com un dret fonamental i amb un "visca el transport públic, visca els drets socials".

Josep Garganté, conductor d'autobús i un dels manifestants, ha exposat que TMB "no diu que a partir del 15 de setembre es reduiran 45 línies" i s'acomiadarà "80 treballadors que han estat treballant tot l'estiu", i ha demanat que es mantingui i s'augmenti el servei. Respecte la negociació del conveni, que es reprendrà aquest mes, ha dit que "és molt possible" que a final d'any els conductors tornin a sortir al carrer.

Per la seva banda, la regidora de seguretat i mobilitat, Assumpta Escarp, ha explicat que la crisi ha provocat una reducció de la demanda de servei d'un 4% i ha dit que el que denuncien els conductors no és veritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.