Societat

Els conductors d'autobús anuncien una nova aturada per al dimarts

Les dues parts es reuniran dilluns, i segons el resultat, dimarts es podria iniciar una vaga indefinida

El proper dimarts, 15 d'abril, els conductors d'autobusos de Barcelona faran una aturada per celebrar una assemblea en la qual s'informarà al col·lectiu de treballadors de l'estat de les negociacions que es mantenen amb Transports Municipals de Barcelona (TMB) pel conflicte dels dos dies festius. Segons el resultat de l'assemblea, l'aturada podria convertir-se en vaga indefinida, ja que els sindicats CGT i Actub mantenen la convocatòria de vaga indefinida a partir del mateix dimarts. Així mateix, també es manté la convocatòria de manifestació per al dimecres 16.

Aquest divendres sindicats i representants de TMB s'han reunit sense aconseguir arribar a cap acord concret tot i que s'ha acordat mantenir una nova reunió el dilluns, 14 d'abril. Aquesta nova reunió, en la que es tornaran a discutir les propostes d'empresa i col·lectiu de treballadors pel que fa a la petició de dos dies festius pot ser decisiva per resoldre el conflicte o per a que aquest entri en una nova fase de confrontació, ja que l'endemà els conductors podrien decidir tirar endavant la vaga indefinida.

TMB ha difós els serveis mínims dictats pel Departament de Treball i ha vinculat a l'actual situació de conflicte el sabotatge, aquest divendres, de 30 autobusos pel procediment d'inutilitzar les màquines validadores introduint-hi substàncies com adhesiu i sucre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.