Societat

Nova vaga d'autobusos a Barcelona aquest dimarts entre les 11 i les 16 hores

Transport

Els ciutadans de Barcelona patiran avui una nova vaga d'autobusos entre les 11.00 hores i les 16.00 hores. La recolzen els sindicats CGT, Actub i Plataforma Sindical d'Autobusos de Barcelona i respon a les reivindicacions del conveni col·lectiu que s'està negociant.

Així doncs, l'aturada s'ha convocat contra la retallada del servei d'autobusos que, segons l'opinió de CGT, s'ha realitzat a Autobusos de Barcelona des del setembre passat i "per un bon conveni", que es negocia des del mes de maig passat sense avenços significatius.

A més, CGT reclama que es retirin els expedients sancionadors que afecten el president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader, i el delegat sindical Josep Garganté, tots dos de CGT.

En aquest context, els treballadors estan convocats a acudir a l'assemblea, que en el seu ordre del dia inclou informar sobre la situació de la negociació del conveni, el reial decret 902 sobre els dies festius i l'estat de l'expedient laboral obert al president del comitè, Saturnino Mercader, i al conductor Josep Garganté, tots dos de CGT.

L'assemblea tindrà lloc a la plaça Universitat i hi acudiran CCOO i UGT, si bé els dos sindicats al·leguen que no han estat consultats per decidir l'aturada d'avui.

Més expedients que conveni
El vicepresident executiu de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Dídac Pestaña, va valorar la setmana passada que en el "rerefons" de la convocatòria del pròxim dia 23 hi ha els dos expedients laborals i no tant la negociació del conveni o la reducció de servei.

Per la seva banda, el departament de Treball ha establert uns serveis mínims que afecten el 25% de les línies d'autobús 9, 11, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i 193, que cobreixen zones de la ciutat en les quals no existeix un altre mitjà de transport.

La resta d'autobusos no té assignats serveis mínims i funcionarà segons el seguiment que tingui l'aturada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.