Societat

Sense autobusos durant 5 hores a Barcelona per una nova vaga de conductors

De les 11 del matí a les 16h de la tarda hi haurà uns serveis mínims del 25% en una desena de línies. Els conductors protesten contra TMB pel conveni

Els conductors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) faran una parada de cinc hores aquest dilluns per denunciar l'estancament en la negociació del conveni. Durant les hores d'aturada, entre les onze del matí i les quatre de la tarda, TMB oferirà uns serveis mínims del 25% en una desena de línies.

Els conductors denuncien que TMB no accepta una proposta de la plantilla amb què es crearien 500 nous llocs de treball. El dia escollit per l'aturada coincideix amb un judici pel presumpte incompliment de la direcció de l'acord que va posar fi ara fa un any al conflicte pels dos dies de festa setmanals que va provocar les darreres vagues de conductors.

Els usuaris com a ostatges
Per la seva banda, TMB destaca que la negociació del conveni d'autobusos s'allarga a causa de la insistència dels sindicats a plantejar demandes econòmiques "desorbitades" que "ignoren completament la conjuntura actual i que representarien un increment inassumible del 40% dels costos de personal". És per intentar imposar aquestes reivindicacions desproporcionades que han procurat, apunta TMB, "dilatar" la negociació i "ara tornen a treure el conflicte al carrer per utilitzar els usuaris com a ostatges".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.