Societat

El Tibidabo estrenarà una nova muntanya russa a finals d'any

ZONA METROPOLITANA

La construcció de la nova muntanya russa del Parc d'Atraccions del Tibidabo S.A. (Patsa) començarà el mes d'abril o maig i està previst que s'acabi entre els mesos d'octubre o novembre d'aquest any.

La regidora de Sarrià-Sant Gervasi i presidenta de Patsa, Sara Jaurrieta, ha explicat que la nova atracció, que costarà tres milions d'euros, tindrà capacitat per a transportar 1.010 persones cada hora, amb dos trens que arribaran a una velocitat màxima de 80 km/h. Serà apte per a famílies amb nens a partir de cinc anys tot i que també serà atractiva per als joves. Les obres comportaran l'eliminació del Transmòbil, una atracció dels anys seixanta.

Crítiques
El president del grup municipal de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha retret a l’acalde Jordi Hereu "l’error" de tirar endavant la nova muntanya russa "sense consens ciutadà i veïnal i en contra de la majoria política de l’Ajuntament". Trias ha recordat que la Comissió d’Urbanisme i Infrastructures del novembre va acordar, amb els únics vots en contra del PSC, que l’alcalde havia de desistir de construir la nova atracció.

La nova muntanya russa tindrà 718 metres. Tindrà una pujada de 33,2 metres de desnivell amb un motor per arribar al punt més alt de l'atracció, que són 522 metres per sobre del nivell del mar. Posteriorment, els visitants baixaran 37 metres amb una pendent del 66% en direcció a Barcelona, el que aportarà l'atractiu de les vistes a la ciutat. Els 621 metres restants es realitzen per un recorregut arran de terra aprofitant l'orografia de l'espai on la proximitat dels arbres amplia l'efecte de velocitat.

Es plantaran 190 arbres i 60 arbusts
Els arbres que es veuran afectats per les obres seran 58, segons ha explicat Jaurrieta, dels que 50 es talaran i els vuit restants es trasplantaran. Les obres es duran a terme amb diverses mesures per tal de minimitzar l'efecte ambiental. Es plantaran 100 nous arbres grans, 45 de mitjans, 45 de petits i 60 arbusts, de manera que es triplicaran el nombre d'arbres un cop instal·lada la muntanya russa.

L'execució de l'obra es durà a terme amb maquinària de dimensions reduïdes, camins d'un màxim de tres metres d'amplada. Es crearà una direcció ambiental de l'obra complementada amb un comitè de seguiment ambiental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.